Ποιότητα και Οικονομία

Χταποδομακαρονάδα

­ΥΛΙΚΑ

• 1 πακέτο σπαγγέτι
• 1 κουτ. σούπας βούτυρο
• 1 κιλό χταπόδι
• 1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
• 500γρ. ντοµάτες χοντροκοµµένες
• 2 φύλλα δάφνης
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκοµµένο
• 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
• 1 φλιτζάνι ψιλοκοµµένο µαϊντανό
• 1 κουτ. σούπας πελτέ ντοµάτας
• 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι λάδι
• αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριµµένο

­ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουµε το χταπόδι. Σοτάρουµε το κρεµµύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Ρίχνουµε το χταπόδι και ανακατεύουµε µέχρι να ροδίσει. Σβήνουµε µε το κρασί και αφήνουµε µέχρι να εξατµισθεί. Προσθέτουµε τις ντοµάτες, τη δάφνη, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουµε να βράσει σε µέτρια φωτιά µέχρι να µαλακώσει το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα. Πέντε λεπτά πριν σβήσουµε το φαγητό προσθέτουµε το µαϊντανό. Βράζουµε τα ζυµαρικά, τα στραγγίζουµε και ρίχνουµε το βούτυρο στην κατσαρόλα. Μόλις λιώσει επιστρέφουµε τα ζυµαρικά τέλεια βουτυρωµένα και έτοιµα να δεχτούν την υπέροχή σάλτσα µε το χταπόδι!

Άλλες Συνταγές
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Triffle με φράουλες

ΥΛΙΚΑ • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό • 200γρ. κρέµα γάλακτος• 10-15 φράουλες• 3-4 κουτ. σούπας µαρµελάδα  φράουλα• 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη• 16 µπισκότα digestive• λίγο κονιάκ•

Δες περισσότερα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα του καίσαρα

­ΥΛΙΚΑ • 1 µαρούλι πλυµένο και κοµµένο• 200γρ. τριµµένη παρµεζάνα• 350γρ. κοτόπουλο ψητό κοµµένο σε µπουκιές• κρουτόν Για τη σάλτσα • 100ml ελαιόλαδο• 1 σκελίδα

Δες περισσότερα
Proton - Σήμερα
0
Εργαζόμενοι
0
Καταστήματα
0
Προϊόντα
0
Περιοχές