Ποιότητα και Οικονομία

Γαρίδες μεθυσμένες με ούζο

­ΥΛΙΚΑ

• 750γρ. γαρίδες  
• 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 μάραθο φρέσκο
• 2 πιπεριές Φλωρίνης ή καυτερές πιπεριές
• 2 πιπεριές πράσινες (κέρατο)
• 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 ποτηράκι ούζο
• αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες, κρατώντας τα κεφάλια. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Κόβουμε ροδελίτσες τα κρεμμυδάκια, μαζί με το τρυφερό από το πράσινο μέρος τους. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες. Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές. Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ. Μετά από 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τις γαρίδες και το μάραθο και αφήνουμε 3-4 λεπτά γυρίζοντας τις γαρίδες για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε 1 λεπτό ακόμα. Αμέσως μετά σερβίρουμε!

Άλλες Συνταγές
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Triffle με φράουλες

ΥΛΙΚΑ • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό • 200γρ. κρέµα γάλακτος• 10-15 φράουλες• 3-4 κουτ. σούπας µαρµελάδα  φράουλα• 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη• 16 µπισκότα digestive• λίγο κονιάκ•

Δες περισσότερα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα του καίσαρα

­ΥΛΙΚΑ • 1 µαρούλι πλυµένο και κοµµένο• 200γρ. τριµµένη παρµεζάνα• 350γρ. κοτόπουλο ψητό κοµµένο σε µπουκιές• κρουτόν Για τη σάλτσα • 100ml ελαιόλαδο• 1 σκελίδα

Δες περισσότερα
Proton - Σήμερα
0
Εργαζόμενοι
0
Καταστήματα
0
Προϊόντα
0
Περιοχές