Ποιότητα και Οικονομία

Κατσικάκι φούρνου με πατάτες και σκόρδο

ΥΛΙΚΑ

1 µπούτι από κατσικάκι γάλακτος  (2-2 1/2 κιλά)
• 6-8 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
• 3 κουταλιές µαργαρίνη
• 3 κιλά πατάτες κοµµένες σε κοµµάτια
• 1/2 κούπας χυµό λεµονιού
• 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 2 κουτ. σούπας µουστάρδα
• 4-6 κουτ. σούπας σόγια σος (προαιρετικά)
• αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
• λίγη ρίγανη

Πλύντε καλά το µπούτι. Αλατοπιπερώστε το και κάντε βαθιές χαρακιές εδώ κι εκεί. Τρίψτε µε τη µαργαρίνη και λίγο από το χυµό λεµονιού. Μπήξτε τις φέτες σκόρδου. Βάλτε το σε ένα πυρέξ ή στο ταψί του φούρνου. Περιχύστε µε 1 κούπα νερό και ψήστε καλυµµένο µε αλουµινόχαρτο σε φούρνο 160°C, 2 ώρες και 30’. Προσθέστε νερό, εάν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια ψησίµατος. Βγάλτε από το φούρνο. Τοποθετήστε µέσα στο ταψί τις πατάτες. Περιχύστε µε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το λάδι, τον υπόλοιπο χυµό λεµονιού και τη σόγια (εάν θέλετε). Αλατοπιπερώστε τις πατάτες και πασπαλίστε µε τη ρίγανη. Ξαναβάλτε στο φούρνο και ψήστε στους 200°C, για 2 ώρες περίπου να µαλακώσουν οι πατάτες. Βγάλτε το αλουµινόχαρτο από το µπούτι, λίγο πριν το τέλος για να πάρει χρώµα.

Σηµείωση: ∆οκιµάστε το µε τη σόγια σος.
∆ίνει εξαιρετική γεύση στο ψητό κατσίκι.

Άλλες Συνταγές
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Triffle με φράουλες

ΥΛΙΚΑ • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό • 200γρ. κρέµα γάλακτος• 10-15 φράουλες• 3-4 κουτ. σούπας µαρµελάδα  φράουλα• 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη• 16 µπισκότα digestive• λίγο κονιάκ•

Δες περισσότερα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα του καίσαρα

­ΥΛΙΚΑ • 1 µαρούλι πλυµένο και κοµµένο• 200γρ. τριµµένη παρµεζάνα• 350γρ. κοτόπουλο ψητό κοµµένο σε µπουκιές• κρουτόν Για τη σάλτσα • 100ml ελαιόλαδο• 1 σκελίδα

Δες περισσότερα
Proton - Σήμερα
0
Εργαζόμενοι
0
Καταστήματα
0
Προϊόντα
0
Περιοχές